ΔΡΑΣΕΙΣ 2022

Ζω, Δημιουργώ, Γιορτάζω

Στο πλαίσιο του θεσμού Solidarity Days θα διεξαχθεί μια ολοκληρωμένη δράση με σκοπό την δημιουργία τριών συλλογικών αγιογραφιών με χριστουγεννιάτικο θέμα. Η δράση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ίδρυμα Λήδας Νανάς και Σπύρου Δούκα, με υποστηρικτές τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.), την εταιρεία Data Consultants και χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Σκοπός της δράσης «Ζω, Δημιουργώ, Γιορτάζω» αποτελεί η ψυχική, σωματική και πνευματική ενδυνάμωση των ηλικιωμένων. Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθούν τρεις συναντήσεις:

  • 25/ 11 Παρασκευή στο A’ ΚΑΠΗ Δ. Πατρέων (Βοσπόρου 7, Γεραναίικα ) 9.30-11.30
  • 01/12 στο Β’ ΚΑΠΗ Δ. Πατρέων (Καζαντζάκη Νίκου 21, Αγυιά ) 9.30-11.30
  • 05/12 στο Γ’ ΚΑΠΗ Δ. Πατρέων (Αιδηψού 2, Ζαρουχλείκα) 30- 12.30

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις κρυφές τους δυνατότητες και δημιουργήσουν ένα συλλογικό έργο με την καθοδήγηση καταρτισμένων επαγγελματιών και καλλιτεχνών του χώρου της αγιογραφίας. Συγκεκριμένα, οι βασικές αρχές αγιογραφίας θα αναλυθούν από την Μαρία Ζαφειροπούλου, Δρ. Γεροντολόγος -Νομικός. Το συλλογικό έργο θα αποτελείται από 3 εικόνες αγιογραφίας και στους συμμετέχοντες θα παρέχονται όλα τα απαραίτητα υλικά (σκόνες αγιογραφίας, πινέλα κ.α.) για τη δημιουργία του εν λόγω εικαστικού. Οι 3 καμβάδες θα στολίσουν τον εσωτερικό χώρο της δημοτικής δομής που θα φιλοξενήσει τις δράσεις.Την τρίτη και τελευταία μέρα, μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση με σκοπό την ενίσχυση του χριστουγεννιάτικουπνεύματος και του εορταστικού κλίματος. Συγκεκριμένα, θα παρευρεθεί στον χώρο η χορωδία ΠΑΝΥΜΝΗΤΟΣ,  η  οποία θα αποδώσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μελοποιημένους ψαλμούς, ανυπέρβλητους σε ομορφιά και νοημάτων ύμνους της Εκκλησίας μας.  Στην συνέχεια θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη στο πλαίσιο υλοποίησης προηγούμενης δράσης αναφορικά με την Θρησκευτικότητα-Πνευματικότητα. Στο τέλος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το προηγούμενο ολοκληρωμένο έργο της αγιογραφίας που παράχθηκε σε προηγούμενα συλλογικά μαθήματα  από τους ηλικιωμένους καθώς και οι 3 αγιογραφίες που θα δημιουργηθούν. Η μέρα θα κλείσει με χριστουγεννιάτικαεδέσματα. Για τη διεξαγωγή των αναφερόμενων δραστηριοτήτων θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του covid-19.

Join the conversation

Join the conversation