ΔΡΑΣΕΙΣ 2021

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ


Στο πλαίσιο του θεσμού Solidarity Days, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών διοργανώνουν τη δράση «Ο καραγκιόζης ταξιδεύει». Στόχος είναι η ψυχοκοινωνική ένταξη και ενδυνάμωση των παιδιών μεταναστών, η ευαισθητοποίηση των παιδιών εν μέσω πανδημίας καθώς και η ανάπτυξη κοινών εμπειριών μεταξύ παιδιών ελληνικής καταγωγής και παιδιά μεταναστών.

Συμμετέχοντες της δράσης είναι παιδιά διάφορων εθνικοτήτων, ηλικίας 6 -12 ετών, τα οποία μέσω της παροχής κατάλληλων υλικών και οδηγιών, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις δικές τους φιγούρες του θεάτρου σκιών και να προσθέσουν σε αυτές ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις της καταγωγής τους. Στη συνέχεια, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους μέσω της ανταλλαγής των δημιουργιών τους.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, στις 22 Ιουλίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00, στο πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων στο θεατράκι με σκοπό την διεκπεραίωση της ανταλλαγής των φιγούρων που θα έχουν δημιουργήσει τα παιδιά. Εθελοντικά θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνικό δρώμενο από την ομάδα «οι κλόουν χωρίς σύνορα Ελβετίας», ενώ θα παραχθεί ένα πλούσιο απολογιστικό βίντεο με στιγμές από τις δραστηριότητες και τους συμμετέχοντες, με σκοπό την προβολή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεγιστοποιώντας τον αντίκτυπο της δράσης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με την χορηγία της εταιρείας INTERAMERICAN και την υποστήριξη των εταιρειών BORROW my BRAIN, ΚΡΙΝΟΣ καθώς και του συλλόγου Α.Σ.Τ.Ο.

Χορηγός Επικοινωνίας της δράσης είναι η εφημερίδα Πελοπόννησος.

Διοργάνωση:

Χορηγός:

Υποστηρικτές:
      Χορηγός Επικοινωνίας:

Gallery

Join the conversation

Join the conversation