ΔΡΑΣΕΙΣ 2021

Κολυμπάμε και απολαμβάνουμε το νερό με ασφάλεια“Κολυμπάμε και απολαμβάνουμε το νερό με ασφάλεια”

28 Αυγούστου 2021, ώρα 18:30

Η Ελλάδα με τα εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής αποτελεί τουριστικό προορισμό για εκατομμύρια πολίτες του υπόλοιπου κόσμου. Οι παραλίες μας παράλληλα αποτελούν την καλοκαιρινή περίοδο τόπο αναψυχής για τους πολίτες της χώρας, και παρά την μόνιμη επαφή του πληθυσμού με το υδάτινο στοιχείο, στην πράξη δεν είμαστε ικανοποιητικά εξοικειωμένοι με αυτό. Δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο στο νερό, ενώ και στο επίπεδο αναψυχής πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού απολαμβάνει τα θαλάσσια αθλήματα που έχουν αναπτυχθεί.

Στο πλαίσιο του θεσμού Solidarity Days θα διεξαχθεί μία ανοιχτή εκδήλωση στην περιοχή της παραλίας Καλόγριας με διοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ίδρυμα, Λήδας Νανάς και Σπύρου Δούκα και υποστηρικτές τον μη-κερδοσκοπικό Οργανισμό Safe Water Sports, τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, την εταιρεία Data Consultants, την εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ“, το ξενοδοχείο Kalogria Beach, την εταιρεία TÜV AUSTRIA Hellas, τις επιχειρήσεις Sandhill – La Mer και αρωγό την εταιρεία Synedra. Στόχος της δράσης αποτελεί η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών (ενηλίκων / παιδιών) σχετικά με την υδάτινη ασφάλεια και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε αυτή. Ειδικότερα, η εκδήλωση θα υποστηρίξει τις κάτωθι ενέργειες:

  • Τοποθέτηση ενημερωτικής πινακίδας στην παραλία που θα πραγματοποιηθεί η δράση. Το Safe Water Sports δημιούργησε τον «Κώδικα Θαλάσσιας Συμπεριφοράς» (Κ.Θ.Σ.), με στόχο οι βασικοί κανόνες ασφάλειας στη θάλασσα, στα σπορ και στις θαλάσσιες δραστηριότητες να εικονογραφηθούν και να είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι με μια και μόνο ματιά. Αυτή πρωτοβουλία με την πινακίδα που θα είναι μόνιμα στην συγκεκριμένη παραλία θα συμβάλει στην ενημέρωση χιλιάδων πολιτών που θα επισκεφθούν την παραλία τα επόμενα χρόνια ενώ παράλληλα θα δράσει προσθετικά στην προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής ως ασφαλής και ποιοτικός προορισμός. 
  • Πραγματοποίηση εκδήλωσης στις 28 Αυγούστου 2021, στην παραλία για την προβολή της πινακίδας με την παρουσία του Χαράλαμπου Μπονάνου, Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Αχαΐας και του Σπύρου Μυλωνά, Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας που θα συνοδεύεται από εκπαιδευτικές δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης παιδιών και ευρύτερου κοινού στην παραλία.

  • Πραγματοποίηση δεύτερης εκδήλωσης την ίδια μέρα σε χώρο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ( σε αίθουσα μέσα στο ξενοδοχείο KALOGRIA BEACH HOTEL) με θέμα  την πιστοποίηση επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ. Οι επιχειρήσεις της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το Ιδιωτικό Πρότυπο Πιστοποίησης για Επιχειρήσεις Εκμίσθωσης Θαλάσσιων Σπορ (ΕΕΘΣ), βάσει του οποίου, θα μπορούν να πιστοποιηθούν εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφάλειας και να λάβουν το Σήμα Ποιότητας «Watersports certified quality».


Δείτε το πρόγραμμα της δράσης αναλυτικά εδώ.
Διοργάνωση:


      


Υποστηρικτές:
 
                       


                   

Αρωγός:Gallery

Join the conversation

Join the conversation