ΔΡΑΣΕΙΣ 2020

Δώρο Ζωής 2020

Το δώρο Φέτος είναι η Ζωή

Σε σύμπραξη ζωής προχωρούν πέντε φορείς της περιοχής. Απλώνουν χέρι και καλύπτουν μία από τις σημαντικότερες ανάγκες που η πανδημία διόγκωσε κι αφορά τις ελλείψεις σε αίμα.

Οι εκκλήσεις των αιμοδοσιών των νοσοκομείων είναι συνεχείς όπως και των Συλλόγων Ασθενών που η ζωή τους εξαρτάται άμεσα από την εθελοντική προσφορά αίματος.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας: «Στην πιο κρίσιμη και δύσκολη περίοδο που διανύουμε και στη χώρα μας, η επίδειξη αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο μας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, καθώς οι ελλείψεις σε αίμα λαμβάνουν τραγικές διαστάσεις με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη μετάγγισης να κινδυνεύουν! Για τους 4.000 περίπου πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο ανά τη χώρα, η μετάγγιση αίματος είναι η μοναδική θεραπεία τους».

Ανταποκρινόμενη σε αυτή την ανάγκη ζωής, η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της δράσης Solidarity Days σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, την Εφημερίδα «Πελοπόννησος» και το Γραφείο Οργάνωσης Συνεδρίων Synedra διοργανώνει τετραήμερη εθελοντική αιμοδοσία.

Η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, επιλέγοντας φέτος να κάνει αυτό το δώρο στην κοινωνία, καλεί τα μέλη της καθώς και τους συμπολίτες μας να δώσουν αίμα στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας που βρίσκεται για το σκοπό αυτό στην πλατεία Γεωργίου.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τις εξής μέρες και ώρες:

  • Τρίτη: 22 Δεκεμβρίου 10.00-13.00 και 16.30-19.30
  • Τετάρτη: 23 Δεκεμβρίου 10.00-13:00
  • Δευτέρα: 28 Δεκεμβρίου 10.00-13:00
  • Τρίτη: 29 Δεκεμβρίου 10.00-13.00 και 16.30-19.30

https://www.solidaritydays.gr/asthenis-me-dikaiomata

Join the conversation

Join the conversation