ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

4η Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18-23/04/2016

Απολογισμός Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης 2016

Πρόλογος

Η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» εκδίδεται στην Πάτρα από το 1886 και συνεισφέρει στην κοινωνική ζωή του τόπου μέσα από διάφορες δράσεις. Στην περίοδο που διανύουμε αποφασίσαμε να διοργανώσουμε για 4η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την INTERAMERICAN από 18-23 Απριλίου 2016 στην Πλατεία Β. Γεωργίου την ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Σκοπός είναι να ενισχύσουμε συνανθρώπους μας που χρειάζονται την προσφορά μας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν φάρμακα, τρόφιμα, βιβλία, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης, και θα γίνουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, αιμοδοσία κ.α.

Δείτε τη δράση μας για το 2015

διαχωριστική γραμμή

Χορηγοί

διαχωριστική γραμμή

Πρόγραμμα Εβδομάδας 18-23/04/2016

δείτε το πρόγραμμα

Λίγα λόγια για την 4η Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης 2016…

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου έως και το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 από 09.00 – 14.30 στην πλατεία Γεωργίου θα διεξαχθεί για 4η χρονιά η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Τη Δευτέρα θα γίνει στην Πλατεία Γεωργίου  αιμοδοσία από τη μονάδα του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου και Αγ. Ανδρέα.

Η μονάδα της  διεύθυνσης υγιεινής θα βρίσκεται εκεί κάθε μέρα εκτός Σαββάτου προκειμένου να συνδράμει στις δράσεις ιατρικού περιεχομένου ( παιδιατρικός έλεγχος, οφθαλμολογικός κτλ).

Την Τρίτη 19 Απριλίου τα παιδιά του ειδικού δημοτικού σχολείου κωφών και βαρήκοων θα μας χαρίσουν μια εξαιρετική  μουσική παράσταση.

Την Τετάρτη 20 Απριλίου παιδιά από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Πατρέων θα ανανεώσουν με άνθη στις ζαρντινιέρες της Ρήγα Φεραίου και της Αγίου Νικολάου.

Την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 θα γίνει δωρεάν ιατρικός έλεγχος από την παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «πρόληψη και παιδί».

Την Τετάρτη 20 Απριλίου θα γίνει μέτρηση οπτικής οξύτητας και ενημέρωση από το ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδος τμήμα οπτικής και οπτομετρίας .

Την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου θα γίνει ενημέρωση και έλεγχος του κοινού για το σακχαρώδη διαβήτη από το σύλλογο «Ζωή γλυκιά».

Το Σάββατο 23 Απριλίου θα διεξαχθεί η δράση «Όλοι μαζί μπορούμε» με την Εθνική Τράπεζα και με τη συμμετοχή του ΣΚΑΙ, θα συγκεντρώσουν παιχνίδια στην πλατεία Γεωργίου .

Ταυτόχρονα  όλες τις μέρες 18- 23 στα sm (ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΡΑΠΗΣ- ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΚΡΟΝΟΣ- ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ) και στα coffee island  θα συγκεντρώνονται  τρόφιμα.

Παράλληλα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται στα super market  στα Καλάβρυτα και στην Κάτω Αχαΐα.

Δευτέρα- Τετάρτη και Σάββατο σε αγώνες μπάσκετ οι οποιο θα διεξαχθούν στην Πάτρα θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα.

Τα τρόφιμα θα δοθούν στο Δημοτικό συσσίτιο, στην τράπεζα τροφίμων, στη μη κερδοσκοπική εταιρία  χέρι- χέρι, στο Κελάρι της Αγάπης και στο ΚΕΔΔΥ.

Τα φάρμακα στο Κοινωνικό φαρμακείο.

Αρχεία

Join the conversation

Join the conversation